LVWB Lunchupdate 5: Fondsenwerving voor podia, theaters en schouwburgen in coronatijd, 1 juli 12:00 – 13:00

Voor podia, theaters en schouwburgen zijn de afgelopen maanden door de gedwongen sluiting moeilijk geweest. Ook bij directies en fondsenwervers leidt deze bijzondere situatie tot vragen. Extra steun is hard nodig, maar heeft ons publiek nu geen belangrijker dingen aan het hoofd? Moet ik wel een campagne opzetten in deze onzekere tijd, of is het beter om nu juist kosten te besparen?

De ervaring leert dat mensen graag bereid zijn om hun favoriete podium te steunen als de nood hoog is. Het is dus de moeite waard om uw achterban (bezoekers, vrienden, begunstigers en anderen) om support te vragen. Door uw organisatie te steunen dragen zij bij aan cultuur die voor hen van waarde is en verbinden zij zich nog sterker met uw organisatie. Een publiekscampagne die draagvlak voor uw podium aantoont, is bovendien een extra middel in de lobby richting overheden.

Leenaers Verloop Van der Westen is partner van de VSCD, daarom bieden we graag een exclusieve online LVWB Lunchupdate aan voor podia. Tijdens deze online sessie bespreken we de vraag hoe fondsenwerving podia, theaters en schouwburgen kan helpen deze tijd door te komen. Aan bod komt o.a. hoe je je case for support voor een eenmalige campagne op korte termijn zo sterk mogelijk maakt, hoe je de steunvraag het beste formuleert, welke wervingsdoelgroepen en -kanalen je kunt inzetten en hoe je dit praktisch kunt aanpakken. Deelnemers leren ook van elkaars ervaringen. Er kunnen meerdere deelnemers per organisatie deelnemen.

1 juli 12:00 – 13:00 via Zoom

Deze online sessie is speciaal bedoeld voor directieleden en fondsenwervers van podia, theaters en schouwburgen. Eet je een (zelfgesmeerd 😊) broodje mee? Meld je dan nu snel aan door een mail te sturen naar mettina@lvwbfundraising.nl. Er is beperkt plaats.