LVWB Lunchupdate 4: Fondsenwerving voor kerken en erfgoed in coronatijd (met Heleen Wijgers van de Stevenskerk in Nijmegen), 23 juni 12:00 – 13:00

Net als veel andere culturele instellingen verkeert ook de Stevenskerk in zwaar weer. Verhuringen en bezoek zijn weggevallen en komen in de rest van het jaar hooguit mondjesmaat op gang. Terwijl de meeste kosten doorlopen. Zonder extra steun komt het voortbestaan van de Stevenskerk in gevaar. Directeur Heleen Wijgers vertelt over haar ervaringen. We bespreken de vraag hoe fondsenwerving kan helpen deze tijd door te komen.

Waar veel non-profit organisaties en culturele instellingen reageerden op de crisis door wervingsacties te stoppen en cancelen, blijkt in de praktijk juist dat eenmalige fondsenwervingscampagnes om deze moeilijke tijd door te komen heel succesvol kunnen zijn. Juist nu blijken mensen zelfs extra behoefte te hebben om voorzieningen te steunen die belangrijk zijn in hun leven. Publiekscampagnes die draagvlak laten zien, zijn bovendien een extra middel in de lobby met de politiek om te overleven.

Leenaers Verloop Van der Westen staat de Stevenskerk sinds een aantal jaren bij om een substantiële structurele inkomstenstroom te ontwikkelen. Samen bereiden we een campagne voor die we de komende tijd gaan voeren om de kerk te ‘redden’ voor Nijmegen.

Tijdens deze sessie nemen we je daarin mee. Aan bod komen o.a. diverse ervaringen hoe je je case for support voor een eenmalige campagne op korte termijn zo sterk mogelijk maakt, hoe je de steunvraag het beste formuleert, welke wervingsdoelgroepen en -kanalen je kunt inzetten en hoe je dit praktisch kunt aanpakken. Deelnemers leren ook van elkaars ervaringen. Er kunnen meerdere deelnemers per organisatie deelnemen.

23 juni, 12:00 – 13:00 via Zoom

Deze online sessie vindt in principe plaats binnen een besloten netwerk. Als je toch graag wilt deelnemen kun je contact opnemen met hans@lvwbfundraising.nl.