Karel Greven versterkt LVWB Fundraising

Na mijn studie Nederlandse Taal en Letterkunde studie heb ik een stevige marketing- (Nima) en bedrijfseconomische opleiding (MBA) gevolgd. Ik was bijna 25 jaar werkzaam in het marketing- en communicatievak in de commerciele sector en adviseerde internationale A-merken en marktleiders. Hoewel ik het werken voor profit organisaties zeer uitdagend vond, werd ik echt blij van opdrachtgevers die een maatschappelijk doel nastreven. Ik werkte voor diverse organisaties zoals KWF, Nederlandse Rode Kruis, Prins Bernhard Cultuurfonds, Giro555 en Paleis Het Loo. Na lange tijd als adviseur te hebben gewerkt, wilde ik graag zelf mede aan het roer staan: de afgelopen vijftien jaar was ik Manager Fondsenwerving bij Artis. Voor de financiering van het ambitieuze vernieuwingsprogramma richtte ik samen met het team een succesvolle langjarige capital campaign in met giften vanuit het brede publiek, bedrijfsleven, overheid en vermogensfondsen voor bijdragen aan onder andere ARTIS-Micropia en ARTIS-Groote Museum. Als senior-adviseur ondersteun ik opdrachtgevers op interim-basis of met strategisch advies. Ook zal ik LVWB-Trainees begeleiden en helpen goed te worden in dit mooie vak. Zo draag ik mijn ervaring over op de volgende generatie fondsenwervers.