Veel kansen voor nalatenschappen

Opa met kind op schouders kijkend in museumvitrine

Een groeiend aantal mensen laat een deel van hun vermogen na aan goede doelen. Door de toenemende vergrijzing zal dat aantal de komende jaren alleen maar stijgen. Ook de culturele sector heeft veel mogelijkheden om de inkomsten uit nalatenschappen te laten groeien; culturele organisaties hebben een zeer betrokken, vaak hoger opgeleid en relatief vermogend publiek en ook goede en bijzondere mogelijkheden om contact te leggen met bezoekers en liefhebbers.
Lees op deze pagina alles over ons recente onderzoek en aanbod aan advies, trainingen en webinars.

Benieuwd naar wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Neem dan contact op met Marischka Leenaers (Marischka@lvwbfundraising.nl of 06-2950 4163) of  Fusien Verloop (Fusien@lvwbfundraising.nl of 06-5586 4661)

Alvast aan de slag met onze tips voor nalatenschappenwerving? Download ze nu!

Tips en voorbeelden voor jouw website over nalaten aan cultuur

LVWB Fundraising en Legacy Futures hebben in 2022 onderzoek gedaan naar hoe culturele instellingen hun website inzetten als informatie- en wervingskanaal voor nalatenschappen. De websites van 62 culturele instellingen zijn onderzocht. Daaruit bleek dat al veel instellingen goed op weg zijn, maar er zijn ook nog verbeterpunten om de nalatenschappenwerving succesvoller te maken.

In dit artikel lees je alle opvallende inzichten, krijg je tips en geven we een aantal mooie praktijkvoorbeelden.

Wil je alleen de samenvatting lezen, kijk dan hier.


LVWB Fundraising en Arjen van Ketel van Legacy Futures werken sinds 2018 samen om de cultuursector te versterken in het werven van nalatenschappen. Daarom zijn we het ‘Initiatief Nalaten & Cultuur’ gestart, waarmee we een platform bieden om kennis en ervaring te delen, onderzoek te doen en trainingen, coaching en advies aan te bieden. Afgelopen jaren hebben we diverse trainingen en workshops gegeven.

Advies op maat

LVWB Fundraising geeft advies en ondersteuning op maat, bijvoorbeeld bij het ontwikkelen van een strategie en een aansprekende nalatenschappenpropositie. Ook kunnen we je helpen bij het ontwikkelen van jouw strategie voor nalaten en bij het maken van een aansprekende brochure en andere communicatiemiddelen. Daarnaast geven we in-company workshops, want intern draagvlak is cruciaal voor het laten slagen van de nalatenschappenwerving.

Wil je weten hoe we jouw organisatie kunnen ondersteunen?
Neem dan direct contact op met Marischka Leenaers (Marischka@lvwbfundraising.nl of 06-29504163) of  Fusien Verloop (Fusien@lvwbfundraising.nl of 06-55864661).