Alle informatie over het LVWB Traineeship

Wat ga je doen als trainee?

Samen met een senior-adviseur van ons bureau ontwikkel je een strategisch fondsenwervingsplan en/of zorg je voor de uitvoering. Het gaat om allerlei werkzaamheden: van het opzetten van een vriendencampagne, crowdfundingacties en loyaliteitscampagnes, tot het organiseren van wervende events of bijeenkomsten voor bedrijven en het schrijven van fondsaanvragen. Gevarieerd werk dus, geen dag is hetzelfde. Bovendien werk waar iets van afhangt en je het verschil mee kunt maken voor de doelen die de organisatie nastreeft.

Intensieve begeleiding on the job

Een ervaren adviseur van LVWB Fundraising is eindverantwoordelijk en werkt on the job mee waar dat nodig is, maakt je wegwijs, beantwoordt al je vragen, helpt je plannen en staat altijd (online) voor je klaar. Jij bent uiteraard verantwoordelijk voor het goed uitvoeren van alle fondsenwervende taken die je als trainee krijgt. We helpen je om die taken goed en naar tevredenheid uit te kunnen voeren, voor zowel opdrachtgever als jezelf.

Leren van en met elkaar

Daarnaast volg je een interne opleiding van in totaal tien dagen om alle facetten van het vakgebied te leren kennen. We komen met de trainees bij elkaar om te leren van elkaars ervaringen, je kennis te verdiepen en te oefenen met de belangrijkste vaardigheden van een goede fondsenwerver. Je sluit de opleiding af met een werkstuk en een presentatie over jouw traineeship.

De perfecte start van je loopbaan

Uitgangspunt is dat je bij gebleken geschiktheid, en resultaat van de fondsenwerving, in dienst komt bij de opdrachtgever. De meeste trainees krijgen dan een aanbod voor een jaarcontract. Je bent na je traineeship van circa 6 tot 9 maanden dus klaar om je werkzaamheden als juniorfondsenwerver grotendeels zelfstandig uit te voeren en eventueel verder uit te bouwen.

Past dit bij jou? Ben jij die gemotiveerde (HBO-WO) ‘doener met verstand’?

Ben je net afgestudeerd of ga je dat het komende half jaar doen? En herken je je in (een groot deel van)
deze competenties en eigenschappen? Dan is het traineeship iets voor jou!

 • Je bent sociaal en communicatief vaardig
 • Werkt planmatig, zorgvuldig en houdt van organiseren
 • Bent graag proactief, neemt initiatief en bent ondernemend (ook naast je studie)
 • Je hebt een brede interesse en bent maatschappelijk betrokken
 • Je bent graag hands on bezig maar houdt ook van onderzoeken en analysen
 • Je hebt een goede taalbeheersing van het Nederlands zowel mondeling als schriftelijk (minimaal niveau B2) en houdt van schrijven
 • Cijfers, spreadsheets en data schrikken je niet af
 • Je vindt ‘een goed verhaal verkopen’ en een beetje onderhandelen uitdagend

Wat krijg je?

 • Een uitdagend traineeship van circa 6 tot 9 maanden en voor 3 tot 5 dagen per week, afhankelijk van jouw wensen die van de opdrachtgever, bij een organisatie die ertoe doet
 • Een vast aanspreekpunt: een ervaren adviseur van LVWB Fundraising, voor coaching en begeleiding op maat
 • Een traineevergoeding die overeenkomt met een maandsalaris van €3.000,- bruto (o.b.v. full time) en vergoeding van reiskosten OV naar de organisatie waar je je traineeship volgt
 • Aansluitend een passend dienstverband bij gebleken geschiktheid, vaak een jaarcontract
 • Een tiendaagse opleiding bij ons bureau in Utrecht (inclusief vegetarische lunch en goede koffie en thee), ter waarde van €5.000,-. Tijd en reiskosten hiervoor zijn jouw eigen investering in je leerproces
 • Een waardevol netwerk van fondsenwervers

Wat vragen we van jou?

 • Een leergierige en open houding. Je gaat een nieuw vak leren in een nieuwe omgeving. We matchen op maat en houden rekening met je vaardigheden en voorkeuren. Maar verwachten ook dat je open staat voor meerdere sectoren en type werkzaamheden.
 • Durf om zelfstandig te werken waar mogelijk en hulp te vragen waar nodig. Als trainee word je door ons goed begeleid en kun je bij ons terecht met vragen en twijfels. Tegelijkertijd verwachten we een pro-actieve houding, ook als het gaat om het nemen van beslissingen en vragen van hulp.
 • Als trainee in een voor jou onbekend vakgebied en nieuwe organisatie met nieuwe collega’s komt er veel tegelijk op je af. Ook het werkritme is misschien even wennen voor je. Kortom, ook voor een traineeship dien je stevig in je schoenen te staan, om te kunnen gaan met veel nieuwe indrukken, enige mate van onzekerheid en soms ook de druk van deadlines.
 • Commitment. We vragen je om alle opleidingsdagen aanwezig te zijn. Zodra je bij een opdrachtgever aan de slag gaat vragen we je commitment om het volledige traineeship te doorlopen.