Enkele trainees aan het woord

Benieuwd hoe jouw dag als LVWB Trainee eruitziet?

Klik dan hier >>

Actieve trainees

 • Juliette

  Juliette, trainee bij ARTIS

  De afgelopen jaren ben ik met veel plezier actief geweest in de creatieve en culturele sector. Aanvankelijk bij verschillende theaters, later ook bij de grootste vakbond voor musici en kunstenaars: NTB/de Kunstenbond. Hierdoor ben ik regelmatig in aanraking gekomen met ludieke fondsenwervende acties, grootschalige evenementen en campagnes. Het heeft me altijd geïntrigeerd, en toch heb ik nooit die stap genomen om me binnen dit vakgebied te specialiseren, althans, tot nu toe…  
  lees verder » Het traineeship van LWVB Fundraising geeft mij eindelijk de kans mijzelf te ontwikkelen tot een gedegen fondsenwerver, waardoor ik mij actiever in kan zetten voor de culturele instellingen die mij aan het hart gaan. De komende tijd zal ik met een team van enthousiaste en ervaren fondsenwervers aan de slag gaan bij ARTIS, de oudste dierentuin van Nederland. Ik kijk enorm uit naar dit leertraject.  
 • Marijn Dekker

  Marijn Dekker, trainee bij LVWB Fundraising

  Ik ben Marijn Dekker en kunst staat bij mij hoog in het vaandel. Tijdens mijn opleidingen Algemene Cultuurwetenschappen, New Media & Digital Culture, en Creative Industries deed ik onderzoek naar kunst en cultuur en in al haar facetten, met een nadruk op hedendaagse interdisciplinaire kunst.
  lees verder » Tijdens mijn eerste baan als assistent-curator bij SEA Foundation was fondsenwerving een belangrijk onderdeel van mijn werk. Fondsenwerving sprak mij aan omdat ik hiermee een wezenlijke bijdrage kan leveren aan het realiseren van waardevolle kunstzinnige projecten. Als trainee bij LVWB Fundraising hoop ik mijn vaardigheden als fondsenwerver verder te ontwikkelen zodat ik hiermee culturele organisaties kan blijven ondersteunen. 
 • Yannita

  Yannita Vergonet, trainee bij LVWB Fundraising

  Tijdens mijn master North American Studies aan de Rijksuniversiteit Groningen heb ik me verdiept in maatschappelijke kwesties en menig onderzoeksproject gewijd aan het welzijn van multiculturele gemeenschappen. Het viel mij op dat organisaties die zich voor deze gemeenschappen inspannen bijna altijd kampen met een tekort aan goederen, mensen of kapitaal.
  lees verder » Ik wil in mijn werk graag een verschil kunnen maken en dit type organisaties helpen. Door middel van het traineeship en de expertise van de ervaren senior adviseurs van LVWB Fundraising hoop ik de kennis en vaardigheden op te doen om non-profit organisaties, goede doelen of culturele instellingen te helpen om hun ambities waar te maken.   
 • Esmee

  Esmee van den Akker, trainee bij Museumpark Orientalis

  “Ik houd me sinds november bezig met de werving van en het contact met particuliere gevers. Ook werk ik mee aan aanvragen voor vermogensfondsen voor verschillende projecten, zoals het aanleggen van natuurbeleefpaden in het park.  Orientalis is het oudste openluchtmuseum van Nederland. Al meer dan 100 jaar is het een ontmoetingsplek waar bezoekers het heden en […]
  lees verder » "Ik houd me sinds november bezig met de werving van en het contact met particuliere gevers. Ook werk ik mee aan aanvragen voor vermogensfondsen voor verschillende projecten, zoals het aanleggen van natuurbeleefpaden in het park. 
   
  Orientalis is het oudste openluchtmuseum van Nederland. Al meer dan 100 jaar is het een ontmoetingsplek waar bezoekers het heden en verleden van religies en wereldbeelden met elkaar kunnen delen. Wat me zo aanspreekt is dat mijn opdracht vrij breed is. Op deze manier maak ik in korte tijd kennis met diverse onderdelen van het vak en mag ik deze direct in praktijk brengen. De interne opleidingsdagen bij LVWB Fundraising en het regelmatige contact met de adviseurs van het bureau geven me de theoretische basis die ik daarvoor nodig heb. Net zo belangrijk is misschien wel dat ik een netwerk opbouw. En het contact met en uitwisselen van ervaringen met de andere trainees is gewoon ontzettend leuk en inspirerend!"