Enkele trainees aan het woord

Benieuwd hoe jouw dag als LVWB Trainee eruitziet?

Klik dan hier >>

Actieve trainees

 • Marijn Versteegen, trainee bij het Leids Universiteits Fonds

  Tijdens de master Publieksgeschiedenis aan de UvA, die ik daarna heb gevolgd, liep ik stage in Het Scheepvaartmuseum. Daar maakte ik voor het eerst kennis met fondsenwerving in de culturele sector.
  lees verder » Ik vind het ontzettend interessant hoe je als fondsenwerver een concrete bijdrage kan leveren aan de totstandkoming van kunst, cultuur en wetenschap. Ik ben nu als trainee hard aan de slag bij het Leids Universiteits Fonds en houd me bezig met het middle donor programma. Als geboren en getogen Leidse én Leidse alumna past dit helemaal in mijn straatje!
 • Lisanne van den Broek, trainee

  In het laatste jaar heb ik een scriptie geschreven voor een theater met betrekking tot het werven en behouden van vrienden.
  lees verder » Dit heeft mijn interesse in het vak fondsenwerving vergroot, daarom wil ik het vak graag leren door middel van het traineeship. Ik kijk er naar uit om de geleerde kennis gelijk in de praktijk te kunnen brengen en mijn creativiteit te kunnen gebruiken om fondsen te werven voor een organisatie die ik een warm hart toedraag.
 • Lieke Kleverwal, trainee bij Gelderse Kerken

  Tijdens mijn opleiding Illustration Design kwam ik erachter dat ik mij niet alleen interesseer in het maken van kunst, maar ook om anderen te helpen om hun projecten werkelijkheid te maken.
  lees verder » Tijdens mijn stages kwam in aanraking met subsidies en fondsen en kwam ik erachter hoeveel organisaties hiervan afhankelijk zijn. Als fondsenwerver lijkt het me daarom fijn om te kunnen bijdragen aan het realiseren van mooie projecten. Binnenkort ga ik als LVWB Trainee aan de slag bij de stichting Gelderse Kerken, daar kijk ik naar uit.
 • Jannie Top, trainee bij Amnesty International

  Tijdens mijn master International Humanitarian Action heb ik mij beziggehouden met verschillende maatschappelijke vraagstukken in zowel binnen- als buitenland. Denk hierbij bijvoorbeeld aan internationale noodsituaties op het gebied van migratie, conflict en natuurrampen maar ook vooral aan hoe non-gouvernementele organisaties hierop kunnen reageren.
  lees verder » Na mijn afstuderen ben ik gaan nadenken over hoe ik een praktische maar vooral ook effectieve bijdrage kan leveren aan deze sector. Het antwoord heb ik gevonden in het LVWB Traineeship. Ik ben inmiddels begonnen als trainee bij Amnesty International waar ik mij ga focussen op institutionele fondsenwerving. Ik heb heel veel zin om mij voor deze organisatie in te zetten en me daar te ontwikkelen tot junior-fondsenwerver.
 • Ellev Derks, trainee bij Trompenburgh

  Na een studie Liberal Arts and Sciences aan de Universiteit Utrecht en een master Visuele Antropologie in Amsterdam, heb ik mijn vergaarde kennis meegenomen naar Italië en daar een omvangrijk documentaire project gerealiseerd.
  lees verder » Deze ervaring heeft mij de essentiële rol van fondsenwerving doen inzien bij het realiseren van welke droom dan ook. 
 • Jeroen Vos, trainee bij VU Amsterdam

  Dankzij mijn opleiding Algemene Cultuurwetenschappen ben ik breed cultureel opgeleid.
  lees verder » Ik heb niet alleen uitgebreide kennis over verschillende culturele disciplines als film, theater en beeldende kunst, maar ik kan deze ook interdisciplinair aan elkaar verbinden. Ik heb gezien wat een belangrijke rol fondsenwerving speelt in de financiering en maatschappelijke verbinding van culturele organisaties! 
 • Vera van Nuenen, trainee

  Tijdens mijn Master Arts & Society heb ik mij verdiept in de rol die kunst speelt in de hedendaagse samenleving. Als cultuurwetenschapper heb ik me gespecialiseerd in visuele cultuur, mode en gender en de relaties daartussen.
  lees verder » Naast mijn studie schrijf ik artikelen over de rol van kunst in de samenleving voor Metropolis M. Door middel van dit traineeship kan ik kennis en ervaring opdoen en een rol spelen in het creëren, communiceren en financieren van sociaal-cultureel belangrijke projecten. Daar kijk ik naar uit. 
 • Rianne Werkman, trainee bij SBNL Natuurfonds

  Tijdens mijn studie Fashion & Management heb ik me gespecialiseerd in duurzame en inclusieve mode. Duurzaamheid en gelijkheid zijn twee thema's waar ik zowel professioneel als persoonlijk graag aan werk. Als vrijwilligerscoördinator kwam ik in aanraking met fondsenwerving en het vak trok me aan vanwege de veelzijdigheid, de uitdagingen die erbij komen kijken en vooral: de impact die een goede fondsenwerver kan maken.
  lees verder » Het traineeship van LVWB Fundraising biedt mij de mogelijkheid om het vak direct in de praktijk te leren. Dat ga ik doen bij Natuurfonds SBNL, een landelijke natuurorganisatie die haar fondsen inzet om particulier natuur- en landschapsbeheer te ondersteunen, waarbij duurzame benutting het uitgangspunt is. Hierin word ik begeleid door ervaren professionals en kan zo het vak leren en werken aan duurzaamheid. Een unieke kans!