Voor VSCD-leden

Samenwerking met de VSCD

We houden er erg van om voorstellingen en concerten te bezoeken en vinden het dan ook erg leuk dat we sinds 2019 als preferred supplier verbonden zijn aan de VSCD. We willen met onze kennis en ervaring graag een bijdrage leveren aan de bloei van deze sector. Daarvoor organiseren we regelmatig (online) masterclasses voor leden bijvoorbeeld over de do’s & dont’s bij de werving van Vrienden en kansen voor nalatenschappenwerving. Op deze pagina lees je meer over ons aanbod voor leden en onze ervaringen in de theatersector.

Speciaal voor VSCD-leden bieden wij 15% korting op onze reguliere adviestarieven en korting op ons trainingsaanbod.

Actueel aanbod

Training Nalatenschappen werven voor cultuur

Samen met Arjen van Ketel van Legacy Futures zijn wij het Initiatief Nalaten & Cultuur gestart en organiseren we regelmatig trainingen en workshops. De succesvolle training Nalaten aan Cultuur wordt vanaf februari 2024 voor de zevende keer georganiseerd. In drie intensieve dagen leer je alles over nalatenschappenwerving, maak je je eigen plan van aanpak en oefen je gesprekken met een trainingsacteur. We starten op 7 februari 2024. Vervolgdagen zijn op woensdag 6 maart en woensdag 17 april 2024 van 9.30 tot 17.00 uur in Amsterdam.

VSCD leden krijgen € 100,- korting per persoon op de reguliere tarieven. Schrijf je vóór 1 december voor het early bird VSCD-tarief van  €1295,- .

Daarna zijn de kosten voor VSCD-leden €1445,-. Dit is inclusief lunches, lesmateriaal, een individueel coachingsgesprek en het Handboek Nalatenschappen Werven van Arjen van Ketel.

Meer informatie over de training vind je hier.

Voor vragen en aanmelding kun je terecht bij Marischka Leenaers, marischka@lvwbfundraising.nl / 06-29504163.

Wil je meer weten over nalaten aan cultuur?

Lees dan hier het recent verschenen artikel dat we publiceerden naar aanleiding van ons onderzoek naar de manier waarop culturele instellingen hun website inzetten voor het informeren over en werven van nalatenschappen. In het artikel staan tips en goede voorbeelden van diverse culturele instellingen.

Kansen voor fondsenwerving benutten dankzij een betaalbare, talentvolle Trainee Fondsenwerving

Zie je kansen voor het aanboren van nieuwe of extra financieringsbronnen onder fondsen, bedrijven en particuliere gevers, maar het ontbreekt aan kennis en uitvoeringscapaciteit? Of wil je jouw bestaande werving intensiveren?

Een trainee van LVWB Fundraising biedt dé oplossing voor uw podium om structureel aandacht en menskracht beschikbaar te hebben. Onze trainees kunnen bijdragen aan het opzetten en verbeteren van een donateurs- of vriendenkring, uitvoeren van crowdfundingscampagnes, doen van fondsaanvragen of opbouwen van een businessclub. We hebben een aantal talentvolle trainees met hart voor de podiumkunsten klaarstaan om het vak in de praktijk bij jouw organisatie te leren. Zij krijgen een interne opleiding bij ons bureau en intensieve begeleiding on-the-job van een ervaren senior-adviseur. We helpen je indien nodig ook met het ontwikkelen van een plan van aanpak voor de fondsenwerving.  Uitgangspunt is dat de trainee na een half jaar tot een jaar, bij wederzijdse tevredenheid, als junior fondsenwerver in dienst kan treden bij jouw organisatie.

Hier lees je meer en staan voorbeelden van de circa 40 trainees die ons traineeprogramma volgen of inmiddels actief zijn als fondsenwerver bij diverse opdrachtgevers. Voor vragen kun je contact opnemen met Sofie Bienert, sofie@lvwbfundraising.nl / 06-14149014.