Voor VNPF-leden

Samenwerking met de VNPF

We houden er erg van om concerten en festivals te bezoeken en vinden het dan ook erg leuk dat we sinds 2020 als partner verbonden zijn aan de VNPF. We willen met onze kennis en ervaring graag een bijdrage leveren aan de bloei van deze sector. Daarvoor organiseren we  regelmatig (online) bijeenkomsten voor leden. Op deze pagina lees je meer over ons aanbod.

Speciaal voor VNPF-leden bieden wij 15% korting op onze reguliere adviestarieven en korting op ons trainingsaanbod.

Actueel aanbod

Webinar 25 mei: kansen voor particuliere giften aan poppodia en het werven van fondsen door poppodia en -festivals

Op 25 mei van 9.30 tot 10.30 uur organiseren we een webinar en nodigen je van harte uit om deel te nemen. Er staan twee onderwerpen op het programma:

  • Frankie Uyterlinde, student Radboud Universiteit en junior-adviseur bij LVWB Fundraising, heeft onder begeleiding van Prof. Dr. Helleke van den Braber een onderzoek gedaan naar de weerstanden en kansen rondom particuliere fondsenwerving voor poppodia. Zij interviewde onder andere Paradiso, FLUOR, Poppodium 013 en TivoliVredenburg en presenteert de uitkomsten en aanbevelingen van haar onderzoek.
  • We bespreken de actuele mogelijkheden en kansen om aan te vragen bij fondsen.

Deelname is kosteloos en en alleen voor VNPF leden. Hier kun je je opgeven voor dit gratis webinar speciaal voor VNPF leden .

Online spreekuur op 8 juni over aanvragen bij fondsen

Twee weken na het bovenstaande webinar, op 8 juni, heb je tijdens een online spreekuur van 9.30 tot 11.00 uur de mogelijkheid om concrete vragen ten aanzien van de fondsen te stellen en daar kort advies over te krijgen. Tijdens het webinar kun je je daarvoor inschrijven. Je ontvangt dan een tijdslot en Teams-link.

Training Nalatenschappen werven voor cultuur

Samen met Arjen van Ketel zijn wij het Initiatief Nalaten & Cultuur gestart en organiseren we regelmatig trainingen en workshops. De succesvolle driedaagse training Nalaten aan Cultuur wordt jaarlijks in het voorjaar georganiseerd. In drie intensieve dagen leer je alles over nalatenschappenwerving, maak je je eigen plan van aanpak en oefen je gesprekken met een trainingsacteur. VNPF leden krijgen € 100,- korting per persoon, de kosten bedragen dan €1445,- per persoon. Dat is inclusief lunches, lesmateriaal, een individueel coachingsgesprek en het Handboek Nalatenschappen Werven van Arjen van Ketel.

Meer informatie over de training vind je hier. Als je vragen hebt of geïnteresseerd bent in de volgende editie, neem dan contact op met  Marischka Leenaers, marischka@lvwbfundraising.nl / 06-29504163.

Tips en goede voorbeelden over nalaten aan cultuur

Lees dan hier het artikel dat we publiceerden naar aanleiding van ons onderzoek naar de manier waarop culturele instellingen hun website inzetten voor het informeren over en werven van nalatenschappen. In het artikel staan tips en goede voorbeelden van diverse culturele instellingen. 

Tips voor het werven van vrienden of donateurs

Download hier ons whitepaper met 10 tips voor het werven van vrienden of donateurs. Hierin lees je tien tips voor de werving van betrokken liefhebbers bij jouw podium of festival.

De tips downloaden? Laat je gegevens achter via onderstaand formulier:

Naam(Vereist)