Frankie Uyterlinde

“Wat ik leuk vind aan ons vakgebied is dat ik kan werken voor organisaties die een bijdrage leveren aan de maatschappij en waar ik persoonlijk affiniteit mee heb. Ook vind ik het fijn dat het werk afwisselend is, elke dag ziet er weer anders uit. Dat geldt net zo goed voor de organisaties en de mensen waar je mee in aanraking komt. Wat ze met elkaar en met mij gemeen hebben, is dat iedereen binnen deze sector werkt vanuit passie.

Na mijn studie Algemene Cultuurwetenschappen volgde ik de master Kunstbeleid en Kunstbedrijf om beter te begrijpen hoe de culturele sector in elkaar zit. Voor mijn onderzoeksstage heb ik samen met LVWB Fundraising gekeken naar de kansen en weerstanden van particuliere fondsenwerving bij poppodia. Nu rond ik mijn scriptie af en ben tegelijkertijd aan de slag als junior-adviseur. Ik werk mee aan opdrachten bij o.a. Chassé Theater, de Melkweg, Oerol en IFFR. In korte tijd ben ik dus ondergedompeld in de wereld van de fondsenwerving, van vriendenwerving tot nalatenschappen en het schrijven van fondsaanvragen. Ik vind het erg leerzaam om bij verschillende organisaties in de praktijk aan de slag te zijn. Naast mijn werk ben ik muzikant en met mijn band regelmatig op podia door het land te vinden. Ook heb ik naast mijn studie voor een poppodia gewerkt, ben vrijwilligerscoördinator van een festival geweest en heb vrijwilligerswerk voor meerdere evenementen gedaan. Hierdoor ken ik de culturele sector vanuit meerdere perspectieven, waaronder die van maker. Dit helpt mij in mijn werk om situaties vanuit verschillende kanten te kunnen bekijken.

Met de begeleiding van fijne collega’s die hun expertise en ervaringen met mij delen, kijk ik er naar uit om mij verder te blijven ontwikkelen in dit vakgebied.

Neem contact met mij op via: 
frankie@lvwbfundraising.nl
06-39612461
LinkedIn

Lees meer over ons team