Actueel

Informatieavond begeleiding tot fondsenwerver op 18 januari in Den Haag

Samen met OnlyHuman (www.onlyhuman.com) verkennen we de mogelijkheden om een nieuwe groep professionals te begeleiden naar een rol als fondsenwerver. Voor goede doelen, maar ook culturele instellingen en andere non-profit organisaties die op zoek zijn fondsenwervers. Er is een grote vraag naar fondsenwervers en onvoldoende kandidaten om alle vacatures te vervullen. Tegelijkertijd zien we veel ervaren professionals die hun expertise graag willen inzetten voor een maatschappelijk doel. Professionals uit beroepen die “logisch” aansluiten zoals sales, (relatie)marketing en communicatie. Maar ook mensen uit bijvoorbeeld onderwijs of zorg die aan een carrièreswitch toe zijn en uit het goede hout zijn gesneden. Er zijn mooie voorbeelden van mensen die de overstap naar een non-profit organisatie hebben gemaakt, maar niet iedereen vindt zelf zijn weg in deze “nieuwe” wereld. Daarom bieden wij begeleiding bij je keuze om een dergelijke overstap te maken. We brengen kandidaten en werkgevers met elkaar in contact en begeleiden de eerste maanden in een nieuwe rol met onze ervaring en expertise. Wil je meer weten over dit nieuwe initiatief, kun je contact opnemen met Fusien Verloop.

Voor geïnteresseerde kandidaten organiseren we op donderdag 18 januari 2024 een voorlichtingsbijeenkomst van 17.00-19.00 in Den Haag.

Ben je op zoek naar een medior/senior fondsenwerver met levens- en werkervaring die wij met een onboarding progamma klaarstomen voor jouw vacature? Neem dan contact op met Fusien Verloop (fusien@lvwbfundraising.nl).

Direct solliciteren kan hier OnlyHuman vacature

Early bird korting op de driedaagse training Nalaten aan Cultuur

De succesvolle training Nalaten aan Cultuur gaat in februari 2024 weer van start. In drie dagen leer je alles over nalatenschappenwerving, maak je je eigen plan van aanpak en oefen je gesprekken met een trainingsacteur. De training is ondertussen gestart. In 2025 start een nieuwe driedaagse training. Meer informatie over de training vind je hier. 

VSCD leden ontvangen een speciale korting. Meer daarover vind je hier.

Heb je interesse om bij de volgende editie mee te doen of heb je een vraag? Mail dan naar: Marischka Leenaers (marischka@lvwbfundraising.nl). 

Vacature LVWB Fundraising Traineeship

Wil jij bijdragen aan een mooiere, betere wereld en het verschil kunnen maken?
Wil jij veelzijdig werk in de culturele sector of bij een goed doel?
Wil jij blijven leren en jezelf ontwikkelen en on the job opgeleid worden?
Wil jij een betaald traineeship in een vakgebied met veel carrièrekansen?
Dan is het LVWB Traineeship iets voor jou!

Ben je net afgestudeerd of ga je dat het komende half jaar doen dan kan je bij ons aan de slag als trainee.
Wij zijn op zoek naar sociaal en communicatieve vaardige mensen met een brede interesse en een groot maatschappelijke betrokkenheid.
Er staat je een uitdagend traineeship van 6 tot 9 maanden voor 3 tot 5 dagen per week te wachten bij een organisatie die ertoe doet. Een van onze ervaren adviseurs van LVWB Fundraising werkt met jou samen on the job waar dat nodig is en zal je wegwijs maken.
Klinkt dit als echt iets voor jou? Solliciteer dan direct.

  • Je kunt uiterlijk dinsdag 20 juni het sollicitatieformulier invullen op onze website en met je CV opsturen.

Lees meer hierover in de vacature en solliciteer hier !

Webinar 16 mei – Waarom laten mensen na aan culturele instellingen?

Waarom laten mensen na aan culturele instellingen?
Hanna Vinckers, masterstudent Kunst- en Cultuurwetenschappen, heeft recent in samenwerking met ons bureau een onderzoek gedaan naar de motieven om na te laten aan cultuur. Om deze in kaart te brengen nam ze interviews af bij erflaters en niet-erflaters en gebruikte ze geeftheorieën uit de sociologie. Op 16 mei van 16 tot 17 uur presenteren we de uitkomsten van het onderzoek tijdens een webinar. Ook geven we je tips en gaan graag met je in gesprek over motieven van gevers om na te laten aan jouw organisatie.

Wil je erbij zijn? Deelname is kosteloos.

Meld je dan nu aan. Aanmelden voor het webinar van 16 mei – Waarom laten mensen na aan culturele instellingen?

LVWB Fundraising heeft een nieuwe collega: Merel Schrijvers

Per 1 januari 2023 sluit Merel Schrijvers zich aan bij het team van LVWB Fundraising. Zij heeft de afgelopen jaren gewerkt als onafhankelijk adviseur op het gebied van development en fondsenwerving voor veel verschillende organisaties in met name de culturele sector.  

Welkom bij het team, Merel!  

‘’Al vroeg wist ik dat ik een bijdrage wilde leveren aan de culturele sector. Na het behalen van mijn master Cultural Economics and Entrepreneurship werkte ik als fondsenwerver voor verschillende podiumkunstorganisaties, Teylers Museum en Centraal Museum en rondde de opleiding Leiderschap in Cultuur af. Daarna werkte ik als zelfstandig adviseur development en fondsenwerving.  

Het contact met anderen is mijn grootste inspiratiebron, daarom sluit ik mij nu met veel plezier aan bij LVWB Fundraising. Hier heb ik naast ontzettend warme collega’s ook de mogelijkheid om te leren en gebruik te maken van hun ervaring en expertise en vice versa. Samen staan we sterk en kunnen we nog meer impact maken met en voor onze opdrachtgevers.’’  

Benieuwd naar Merel? Lees hier meer over haar achtergrond en ervaring.

Klaar voor ons jubileumjaar

Wij kijken alvast uit naar 2023, want dat wordt voor ons een jubileumjaar. 20 Jaar LVWB Fundraising, dat vraagt om een feestje. Ter ere hiervan hebben wij alvast dit speciale logo laten ontwerpen.

Jubileumlogo LVWB Fundraising

Daarnaast willen wij in 2023 al onze opdrachtgevers, partners, trainees en relaties persoonlijk bedanken voor 20 jaar bloei, groei en vriendschap. Wat we precies gaan doen blijft nog even geheim. Houd daarom onze website, LinkedIn én jouw inbox goed in de gaten voor meer informatie.

Blijf als eerste op de hoogte: Schrijf je in voor onze jubileumnieuwsbrief via: lvwbfundraising.nl/20jaar

Tot in het nieuwe jaar!