Hanna Vinckers

“Fondsenwerving is essentieel voor non-profitorganisaties als het gaat om het verwezenlijken van hun plannen. Met mijn vaardigheden wil ik hen hier graag in ondersteunen. Ik vind het belangrijk dat de culturele sector kan groeien en bloeien, voor nu en toekomstige generaties.

In 2020 rondde ik mijn bachelor Kunst en Economie af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en in juli 23 studeerde ik af aan de masteropleiding Kunstbeleid en Kunstbedrijf aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Ik deed een onderzoeksstage bij LVWB Fundraising naar de motieven van erflaters en niet-erflaters aan culturele instellingen. Deze stageperiode maakte mij nieuwsgierig naar het vak van fondsenwerving. In mijn masterscriptie onderzocht ik de motieven van jonge en oudere museumvrijwilligers in Nederland en bekeek ik of vrijwilligerswerk gezien kan worden als gift van de museumvrijwilliger aan het museum.

Naast mijn master werkte ik bij de Rabobank Kunstcollectie, waarvan een deel is ondergebracht in het Depot Boijmans van Beuningen in Rotterdam. Hier was ik wekelijks te vinden en ontving museumbezoekers, gaf rondleidingen en ondersteunde bij evenementen. Daarnaast voerde ik ook communicatiewerkzaamheden uit.

Als ik niet aan het werk ben, ben ik ook te vinden in één van de musea die Nederland rijk is of in één van de drie filmhuizen in Utrecht.

Neem contact met mij op via: 
hanna@lvwbfundraising.nl
06-27595886
LinkedIn

Lees meer over ons team