Laat ook jouw fondsenwerving en kennis groeien en bloeien

Fondsenwerving is een vak dat je kunt leren. Onze schat aan kennis en ervaring dragen we graag over aan iedereen die zich wil oriënteren op het vakgebied of zich verder wil verdiepen. Dat doen we:

  • door het geven van advies en coaching, (incompany) trainingen, webinars en workshops
  • met het publiceren van artikelen en doen van onderzoek
  • als auteurs van het Handboek Sponsoring en Fondsenwerving en andere boeken en publicaties
  • door de nieuwe generatie fondsenwervers op te leiden tijdens het LVWB Fundraising Traineeship

Uiteraard houden we zelf de vakliteratuur in binnen- en buitenland bij, bespreken onderling cases en bouwen aan een interne kennisbank. Zo zijn we in staat om elkaars én nieuwe expertise in te zetten voor onze opdrachtgevers en je zo op de best mogelijke manier te helpen. 

Kennis delen door training & coaching op maat

Tijdens (incompany) trainingen geven we praktische voorbeelden en reiken bouwstenen aan om zelf aan de slag te gaan. We brainstormen bijvoorbeeld over alle mogelijkheden van fondsenwerving binnen jouw organisatie en gaan samen op zoek naar passende vormen van werving. Zo hielpen wij  het Luxor Theater en de Rijswijkse Schouwburg in een aantal sessies om de kansen en mogelijkheden voor werving helder te krijgen.

We geven ook trainingen over specifieke onderwerpen, zoals nalatenschappenwerving voor culturele organisaties. In samenwerking met Arjen van Ketel Legacy Fundraising geven we jaarlijks de succesvolle driedaagse cursus Nalatenschappen werven voor Cultuur

Ook werken we samen met diverse brancheverenigingen, zoals de VSCD (podia, concertzalen en theaters) en VNPF (poppodia en -festivals) en geven (online) trainingen voor hun leden. Daarnaast coachen en begeleiden we fondsenwervers, bestuurders, directies of teams op maat.

Trainees zetten hun eerste stappen in het vakgebied 

We hebben al meer dan 70 trainees begeleid naar hun eerste baan als junior fondsenwerver. De LVWB Fundraising Trainees gaan onder onze intensieve begeleiding aan de slag. Daarnaast krijgen zij een interne opleiding waarin alle facetten van fondsenwerving aan bod komen. Zij komen regelmatig samen om van en met ons en elkaar te leren, hun kennis te verdiepen en te oefenen met de belangrijkste vaardigheden van een goede fondsenwerver. Veel trainees gaan na afronding van het traineeship en de opleiding in dienst bij de organisatie waarbij zij tijdens het traineeship on the job worden opgeleid. Zo delen we onze kennis en ervaringen en leiden de nieuwe generatie fondsenwervers op.

Wij delen onze kennis en ervaring ook graag met jou!
Voor meer informatie neem je contact op met Hans van der Westen (hans@lvwbfundraising.nl, 06-22397980), Brecht Janssen (brecht@lvwbfundraising.nl, 06-55392518) of Sofie Bienert (sofie@lvwbfundraising.nl, 06-14149014).