Een werkdag van een LVWB Trainee

Om je een beter idee te geven van je werkzaamheden wanneer je straks bij ons aan het werk bent als LVWB Trainee, hebben we onze huidige trainees gevraagd om een werkdag van hun traineeship te beschrijven. Lees hieronder wat Roos, Marit en Lola zoal doen op een willekeurige dag.

Oerol Festival op Terschelling. Roos Naves vertelt:

Ik stap de boot af en voel het meteen: dit wordt zo’n speciale ervaring! Fondsen werven vanaf een eiland is op alle vlakken uitdagend en leerzaam. Elke dag is verschillend en daardoor heerlijk verrassend. Dinsdagochtend starten we de dag met een teamoverleg. Afdeling productie vertelt over makers door het hele land heen die druk bezig zijn met repeteren en ideeën uitwerken. De artistiek leider is opzoek naar nieuw talent voor de volgende editie. Ik vertel over de geslaagde bijeenkomst met de sponsoren vorige week. Aansluitend aan het teamoverleg staat het Vriendenbestuur op de stoep. We spreken over de wervingsstrategie voor nieuwe Vrienden tijdens het festival. De vergadering is net afgelopen en dan staat de lunch klaar. Na de lunch is het tijd voor het schrijven van de tekst voor een nieuwe geefbrochure en het ontwerpen van Vriendenposters. Zodra ik deze af heb stuur ik de documenten door naar mijn begeleider Roos, die de afgelopen jaren dit traineeship ook volgde, zodat we deze morgen via skype kunnen doorspreken. Met een heerlijke wandeling over het strand, wind in de rug en de ondergaande zon aan de horizon, sluit ik de dag af.


Ik organiseer wervingscampagnes, ludieke acties en speciale evenementen, denk strategisch mee in het beleid, beheer de relaties met betrokken besturen en gevers, manage verwachtingen van particulieren, neem belangen van sponsoren in acht en streef daarbij altijd naar een positieve uitkomst voor Oerol.

Spoorwegmuseum en Theater Veenbrand. Marit Berends vertelt:

Spoorwegmuseum
Ik fiets naar het kantoor van het spoorwegmuseum en – na een kop koffie – ga ik verder met mijn onderzoek voor een sponsorpropositie. Hierin geef ik antwoord op de vraag: wie zijn we, wat willen we en waarom zijn we als spoorwegmuseum interessant als partner. Het vraagt een andere manier van denken en redeneren, dus voor mij een leerzame exercitie. We lunchen en ’s middags overleg ik met mijn leidinggevende over een fondsenaanvraag en brainstorm ik met de medewerker Educatie over mogelijke haakjes voor een crowdfundingscampagne.